lördag 2 mars 2013

Silviakaka

Sockerkaka med krämig glasyr och kokostopping. Bara att skriva om kakan gör att det vattnas i munnen. Detta är recept är på en stor sats men det är lika bra eftersom Silviakakan brukar ha en ryslig åtgång.
Silviakaka
ca 30 bitar
Ingredienser:
6 ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
2 msk bakpulver
3 dl kallt vatten
Glasyr:
200 g margarin
2 äggulor
2 dl strösocker
4 tsk vaniljsocker
1 dl kokos

Gör så här:
1.      Sätt ugnen på 175 grader.
2.      Knäck äggen i en bunke och vispa med socker till en pösig smet.
3.      Blanda vetemjöl med bakpulver. Vänd ner blandningen i äggsmeten och tillsätt sedan vattnet. Rör till en slät smet.
4.      Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna ca 40x35 cm.
5.      Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills kakan är fast inuti. Låt svalna.
6.      Smält margarin i en kastrull och blanda ner resterande ingredienser till glasyren. Låt glasyren koka under omrörning några minuter, tills den tjocknar.
7.      Bred ut glasyren på den avsvalnade kakan och strö över kokosen.
8.      Skär kakan i bitar och servera. Denna kaka går även utmärkt att frysa in. 

Ge dig en stund för att baka!

1 kommentar:

  1. Hej Helena!

    Jag arbetar med tv-programmet Hela Sverige Bakar, och vi är i full fart med att förbereda för säsong två, som går av stapeln i sommar! Vi letar just nu efter härliga personer som är redo att utmana sig själva och tävla om att bli "Årets Hemmabagare 2013".

    Jag undrar om du tips på spännande personer som du tycker borde vara med i programmet. Du får gärna lägga ut en text på bloggen och heja på dina läsare att söka!

    Hör gärna av dig så berättar jag mer!

    Allt gott!
    //Isabelle Hultén
    08-459 78 86
    isabelle.hulten@meter.tv
    http://www.tv4.se/hela-sverige-bakar

    SvaraRadera