Kokoswhoopies med kanelfyllning
20 st
Ingredienser:
50
g smör, rumsvarmt
1/2
dl rapsolja
1
ägg, rumsvarmt
3
dl vetemjöl
2
tsk bakpulver
1
½ tsk vaniljsocker
1
krm salt
1
dl kokos, riven
3/4 dl mjölk
Kanelfyllning:
125
g smör, rumsvarmt
3
dl florsocker
1
½ msk kanel
Garnering:
1/2
dl kokos
1
tsk kanel
Gör så här:
1. Kakorna: Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa samman smör, olja och socker i en bunke.
Tillsätt ägg och vispa till en fluffig smet.
3. Blanda alla torra ingredienserna i en annan bunke
och rör sedan ner det i äggsmeten.
4. Häll i mjölken och vispa snabbt ihop allt till en
slät smet, vispa bara tills allt just har blandats ihop.
5. Fyll smeten i en spritspåse med rund tyll och
spritsa ut smeten på en bakpappersklädd plåt. Spritsa 40 st kakor med formen
och storleken av en 5-krona. Om du inte har någon spritspåse och tyll så går
det bra att klicka ut smeten med en sked.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter tills
de börjar få färg, de ska inte få bruna kanter. Låt dem sedan svalna.
7. Fyllningen: Vispa upp smöret och
tillsätt sedan lite florsocker i taget till en fluffig kräm. Tillsätt kanelen
och vispa ihop allt till en slät kräm.
8. Garneringen:
Rosta kokosen i en torr stekpanna på medelhög värme
tills flingorna är ordentligt gyllenbruna. Rör ner kanelen så den sprids över
all kokos.
9. Montering: Spritsa krämen på hälften av kakornas platta sida.
Sätt resterande kakor ovanpå med den platta sidan ned. Rulla kanterna i
kanelkokos så att det fastnar i krämen.
Whoopie!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar