Chokladägg med vit chokladmousse och
mango
4 st
Ingredienser:
½
dl vispgrädde
50
g vit choklad
½
dl kesella (10 %)
1
dl frysta mangotärningar
1
tsk vatten
1
tsk syltsocker
Gör så här:
1.
Skär bort toppen från kinderäggen
med en skalkniv, så pass mycket att du får ur leksaken. Sätt äggen i äggkoppar.
2.
Vispa grädden hårt.
3.
Smält den vita chokladen över
vattenbad.
4.
Blanda kesellan och den vita
chokladen i en bunke. Vänd ner grädden och se till att allt är ordentligt
blandat.
5.
Fyll varje ägg med chokladmoussen,
ta hjälp av en sprits eller en liten sked. Ställ tillbaka dem i äggkopparna och
sätt in dem i kylen i 1 timme.
6.
Värm mangon tillsammans med vatten
i en kastrull på svag värme tills mangon mjuknar. Tillsätt socker och rör om i
någon minut tills mangon gått ihop sig och fått en syltliknande konsistens.
7.
Ta ur chokladäggen från kylen gröp ett hål i
chokladmoussen och skeda ner lite av mangosylten. Servera äggen i äggkopparna.
Glad
Påsk!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar