lördag 30 mars 2013

Chokladägg med vit chokladmousse och mango

Påsken ger mig energi, med godis, pyssel och ett hopp om sommaren känns det ändå som en kravlös högtid. Denna påskefterrätt är lika rolig att äta som att göra, med ett läckert utseende och fräscha smaker blir de söta äggen till en perfekt avrundning till påskmiddagen.
Chokladägg med vit chokladmousse och mango
4 st
Ingredienser:
4 kinderägg eller motsvarande
½ dl vispgrädde
50 g vit choklad
½ dl kesella (10 %)
1 dl frysta mangotärningar
1 tsk vatten
1 tsk syltsocker

Gör så här:
1.      Skär bort toppen från kinderäggen med en skalkniv, så pass mycket att du får ur leksaken. Sätt äggen i äggkoppar.
2.      Vispa grädden hårt.
3.      Smält den vita chokladen över vattenbad.
4.      Blanda kesellan och den vita chokladen i en bunke. Vänd ner grädden och se till att allt är ordentligt blandat.
5.      Fyll varje ägg med chokladmoussen, ta hjälp av en sprits eller en liten sked. Ställ tillbaka dem i äggkopparna och sätt in dem i kylen i 1 timme.
6.      Värm mangon tillsammans med vatten i en kastrull på svag värme tills mangon mjuknar. Tillsätt socker och rör om i någon minut tills mangon gått ihop sig och fått en syltliknande konsistens.
7.       Ta ur chokladäggen från kylen gröp ett hål i chokladmoussen och skeda ner lite av mangosylten. Servera äggen i äggkopparna.

Glad Påsk!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar