Silviakaka
ca 30 bitar
6
ägg
6
dl strösocker
6
dl vetemjöl
2
msk bakpulver
3
dl kallt vatten
Glasyr:
200
g margarin
2
äggulor
2
dl strösocker
4
tsk vaniljsocker
1
dl kokos
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
2.
Knäck äggen i en bunke och vispa
med socker till en pösig smet.
3.
Blanda vetemjöl med bakpulver. Vänd
ner blandningen i äggsmeten och tillsätt sedan vattnet. Rör till en slät smet.
4.
Häll smeten i en bakpappersklädd
långpanna ca 40x35 cm.
5.
Grädda kakan i mitten av ugnen i
15-20 minuter tills kakan är fast inuti. Låt svalna.
6.
Smält margarin i en kastrull och
blanda ner resterande ingredienser till glasyren. Låt glasyren koka under
omrörning några minuter, tills den tjocknar.
7.
Bred ut glasyren på den avsvalnade
kakan och strö över kokosen.
8.
Skär kakan i bitar och servera.
Denna kaka går även utmärkt att frysa in.
Ge dig en stund för att baka!
Hej Helena!
SvaraRaderaJag arbetar med tv-programmet Hela Sverige Bakar, och vi är i full fart med att förbereda för säsong två, som går av stapeln i sommar! Vi letar just nu efter härliga personer som är redo att utmana sig själva och tävla om att bli "Årets Hemmabagare 2013".
Jag undrar om du tips på spännande personer som du tycker borde vara med i programmet. Du får gärna lägga ut en text på bloggen och heja på dina läsare att söka!
Hör gärna av dig så berättar jag mer!
Allt gott!
//Isabelle Hultén
08-459 78 86
isabelle.hulten@meter.tv
http://www.tv4.se/hela-sverige-bakar