Kyckling med kokos
4 portioner
Ingredienser:
ca 1 kg kycklinglår
sesamolja + neutral olja
1 purjolök i strimlor
4 vitlöksklyftor i skivor
1 röd chilifrukt
3 cm färsk ingefära
2 stjälkar citrongräs
1/2 msk gurkmeja
1 msk stött koriander
5 dl vatten
2,5 dl kokosmjölk
1 tärning grönsaks- eller hönsbuljong
Tillbehör:
50 g riven kokos
4 portioner ris
Gör så här:
1. Salta och peppra kycklinglåren och bryn dem tills de fått en fin färg i en blandning av sesamolja och någon neutral olja. Lägg över dem i en gryta.
2. Fräs purjolök och vitlök, lägg över det i grytan.
3. Snitta chilifrukten på längden, ta bort fröna och det vita och strimla den. Riv sedan ingefäran och lägg ner chilin och ingefäran i grytan.
4. Använd endast den nedersta delen av citrongräset, toppen är träig. För att krossa citrongräset kan du använda ett knivskaft och banka stjälkarna ordentligt. Då blir gräset mjukare och smaken träder fram mer. Lägg ner citrongräset tillsammans med gurkmeja och koriander i grytan.
5. Slå på vatten och kokosmjölk, smula över buljongtärningen. Rör om och låt koka upp och sjud ca 20 minuter eller tills kycklinglåren är genomkokta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar