Mint- och chokladcupcakes
12 st
Ingredienser:
2 st ägg
2 dl socker
100 g smör
2 dl socker
100 g smör
Mintfrosting:
100 g färskkost (t.ex. philadelphia)
25
g smör
1/2
dl florsocker
1
krm pepparmintsarom
Chokladfrosting:
100 g färskost (t.ex.
philadelphia)
100
g mörk choklad
Garnering:
12
st polkagrisspiraler
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
2.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
3.
Smält smöret och blanda ner det
tillsammans med päronsaften i äggsmeten.
4.
Rör samman mjöl, bakpulver och
kakao och vänd ner det i smeten tills den är slät.
5.
Placera muffinsformar på en plåt
eller använd en muffinsplåt och fyll dem till 2/3 med smet. Grädda cupcakesen
ca 15 minuter i mitten av ugnen. Låt dem svalna.
6.
Vispa ihop alla ingredienser till
mintfrostingen med en elvisp till en jämn kräm. Ställ in i kylen för att stelna
till ett tag.
7.
Grovhacka chokladen till
chokladfrostingen. Smält chokladenöver vattenbad eller i micron. Använd sedan
en elvisp för att väl vispa samman den smälta chokladen med färskosten.
8.
Ta fram tre engångsspritspåsar och
en tyll. Fyll en av dem med mintfrosting och en av dem med chokladfrosting.
Klipp av änden på de fyllda spritspåsarna och placera dem bredvid varandra i
den tredje spritspåsen med tyll.
9.
Spritsa med en cirkelrörelse längs
cupcaksens kanter och arbetar dig upp ett par våningar tills du fått en snygg
topp. Avsluta med att sätta en polkagrissprial på toppen.
Lev gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar