onsdag 20 februari 2013

Mint- och chokladcupcakes

Mint och choklad i en duett med ett gästspel av päron. Så skulle man kunna beskriva dessa oerhört goda cupcakes. Med inspiration från -70talets after eight-päron har jag förvandlat efterrätten till en modern muffins.
Mint- och chokladcupcakes
12 st
Ingredienser:
2 st ägg
2 dl socker
100 g smör 
1 dl stark päronsaft (50 % koncentrat, 50% vatten)
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakao 
Mintfrosting:
100 g färskkost (t.ex. philadelphia)
25 g smör
1/2 dl florsocker
1 krm pepparmintsarom
Chokladfrosting:
100 g färskost (t.ex. philadelphia)
100 g mörk choklad
Garnering:
12 st polkagrisspiraler

Gör så här:
1.      Sätt ugnen på 175 grader.
2.      Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
3.      Smält smöret och blanda ner det tillsammans med päronsaften i äggsmeten.
4.      Rör samman mjöl, bakpulver och kakao och vänd ner det i smeten tills den är slät.
5.      Placera muffinsformar på en plåt eller använd en muffinsplåt och fyll dem till 2/3 med smet. Grädda cupcakesen ca 15 minuter i mitten av ugnen. Låt dem svalna.
6.      Vispa ihop alla ingredienser till mintfrostingen med en elvisp till en jämn kräm. Ställ in i kylen för att stelna till ett tag.
7.      Grovhacka chokladen till chokladfrostingen. Smält chokladenöver vattenbad eller i micron. Använd sedan en elvisp för att väl vispa samman den smälta chokladen med färskosten.
8.      Ta fram tre engångsspritspåsar och en tyll. Fyll en av dem med mintfrosting och en av dem med chokladfrosting. Klipp av änden på de fyllda spritspåsarna och placera dem bredvid varandra i den tredje spritspåsen med tyll.
9.      Spritsa med en cirkelrörelse längs cupcaksens kanter och arbetar dig upp ett par våningar tills du fått en snygg topp. Avsluta med att sätta en polkagrissprial på toppen.

Lev gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar