Bulgogi
4 portioner
Ingredienser:
2
morötter
½
zucchini
2
salladslökar
250
g risnudlar
4
msk svart och/eller vita sesamfrön
2
msk sesamolja
3
msk japansk olja
1
msk farinsocker
ca
2 msk rapsolja
ca
100 g färska böngroddar
salt
Marinad:
1
dl japansk soja
3
msk farinsocker
2
pressade vitlöksklyftor
2
skivade salladslökar
3
msk sesamolja
1
msk svartpeppar
1
msk riven färsk ingefära
Gör så här:
1.
Skär köttet i strimlor. Blanda ihop
alla ingredienser till marinaden. Låt köttet marinera i kylen under minst 45
minuter.
2.
Skala och skär morötterna i tunna
stavar. Skär även zucchinin i tunna stavar och skiva salladslöken.
3.
Koka nudlarna enligt förpackningens
anvisning. Häll av vattnet.
4.
Rosta sesamfröna i en torr
stekpanna på medelvärme. Blanda dem tillsammans med sesamolja, soja,
farinsocker och rör ihop med nudlarna.
5.
Lägg ett lock över nudlarna så de
håller sig varma.
6.
Värm lite olja i en wok eller
stekpanna. Sila bort marinaden från köttet och stek det i någon minut tills det
har fått färg för att sedan lägga det åt sidan.
7.
Stek morot och zucchini i ca 3
minuter, tills de har börjat mjukna.
8.
Blanda köttet med nudlarna, de
stekta grönsakerna och böngroddarna. Salta efter smak. Servera tillsammans med
skivad salladslök på toppen.
Hälsningar från ett soligt Sundsvall!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar