Flapjacks
ca 15 st
150
g mörk choklad
150
g smör
7
dl havregryn
1
krm salt
½
dl strösocker
½
dl ljus sirap
1
ägg
1
½ dl jordgubbssylt, gärna hemgjord
Gör så här:
1.
Slå på ugnen och vrid upp
temperaturen till 200 grader.
2.
Klä en ugnsform, ca 24x16 cm, med bakplåtspapper.
3.
Bryt chokladen i mindre bitar och
smält den försiktigt med smör i micron eller på spisen. Rör ner alla
ingredienser förutom sylten i chokladsmeten.
4.
Tryck ut hälften av smeten i
formen. Klicka sylten över och strö resten av smeten ovanpå.
5.
Platta till och grädda i nedre
delen av ugnen i ca 20 minuter.
6.
Låt kakan svalna en stund för att
sedan lossa den ur formen och skära upp kakan i bitar ”Flapjacks”.
Good Luck!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar