söndag 10 mars 2013

Flapjacks

Nu är det hög tid att söka till ”Hela Sverige bakar” när de i sommar spelar in sin andra säsong. Ansöker gör du på www.tv4.se/hela-sverige-bakar. Några Flapjacks gjorde de inte förra säsongen så denna gång kan det vara dags, därför tycker jag att du kan träna på detta recept från Mia Öhrns ”Fler kladdkakor”. Jag har endast ändrat i ordval och styrt om instruktionerna litegrann. 
Flapjacks
ca 15 st
Ingredienser:
150 g mörk choklad
150 g smör
7 dl havregryn
1 krm salt
½ dl strösocker
½ dl ljus sirap
1 ägg
1 ½ dl jordgubbssylt, gärna hemgjord

Gör så här:
1.      Slå på ugnen och vrid upp temperaturen till 200 grader.
2.      Klä en ugnsform, ca 24x16 cm, med bakplåtspapper.
3.      Bryt chokladen i mindre bitar och smält den försiktigt med smör i micron eller på spisen. Rör ner alla ingredienser förutom sylten i chokladsmeten.
4.      Tryck ut hälften av smeten i formen. Klicka sylten över och strö resten av smeten ovanpå.
5.      Platta till och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
6.      Låt kakan svalna en stund för att sedan lossa den ur formen och skära upp kakan i bitar ”Flapjacks”.

Good Luck!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar