Varm
apelsinchoklad
Ingredienser:
3
dl mjölk
1
msk kakao
1,5
msk strösocker
2
½ apelsiner
1
dl vispgrädde
4
bitar apelsinchokladkrokant
Gör så här:
1.
Skär av toppen och gröp ur
fruktköttet på 2 av apelsinerna. Om det är Halloween kan du rita ett ”pumpa-ansikte”
på apelsinerna, vilket gör detta till en väldigt passande Halloweendryck.
2.
Vispa grädden, grovhacka två av
apelsinchokladbitarna och lämna de andra två hela. Blanda grädden med chokladhacket.
3.
Skölj och borsta apelsinhalvan som
är kvar. Riv av skalet och pressa ur saften.
4.
Vispa ihop kakao, socker och lite
av mjölken i en kastrull. Häll ner resten av mjölken och tillsätt apelsinskalet
och saften. Värm upp chokladen under konstant vispning.
5.
Häll upp den varma chokladen i
apelsinerna och ställ dem på ett fat för att ge dem stabilitet. Toppa med
grädden och en bit apelsinchokladkrokant i varje apelsin.
Ha
en fortsatt trevlig vecka!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar