Pitabröd
Ingredienser:
5
dl vatten
25
gram jäst
½
msk socker
12
dl vetemjöl
1
tsk salt
2
msk olivolja
Gör så här:
1.
Värm upp vattnet tills det är fingervarmt och lös upp jästen
i det. Tillsätt sockret, saltet, olivoljan och knåda in vetemjölet med
degblandare/ hushållsassistent i 10 minuter eller tills degen är elastisk.
2.
Låt degen jäsa i bunken i ca 30 minuter.
3.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 10-12
bitar. Rulla varje degbit till en boll och kavla ut till runda kakor.
4.
Värm ugnen till 250 grader. Lägg pitabröden på en bakpappersklädd
plåt och grädda i ca 8 minuter men passa dem noga.
5.
Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
Pitabröden går utmärkt att frysa, du kan tina och värma dem i ugn på 120-150 grader.
Lammfärsbiffar med färskost
ca 8 st
Ingredienser:
500 gram lammfärs
1 ask, 125 gram färskost med vitlök och örter
t.ex. Cantadou
¾ tsk salt
Tillbehör:
pitabröd
sallad
gurka
tomat
paprika
pepperoni
rostad lök
aioli
Gör så här:
1.
Blanda färsen med färskosten, salt och peppar. Forma dem till
8 st. biffar och förbered sedan tillbehören.
2.
Stek biffarna i 3-4 minuter med olja eller smör. Servera med
pitabröden och tillbehören.
Ha nu en finfin torsdagskväll!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar