Hej och välkommen till min blogg!
:)
100 g smör
½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk kanel
1 st äggula
Marängen:
1 st äggvita
½ dl socker
½ dl hjortronsylt
1. Arbeta
samman mjöl, socker, kanel och äggula. Linda in mördegen i plastfolie och låt
den vila i kylen i minst 30 minuter.
2. Vispa
ihop äggvita och socker lätt. Tillsätt hjortronsylt och vispa till ett hårt
skum.
3. Ta
fram mördegen och kavla ut den till en ca ½ cm tjock rektangel. Bred marängen
över plattan och rulla ihop den på längden. Lägg den i kylen inlindad i plastfolie
i ytterligare 30 minuter.
4. Sätt
ugnen på 175 grader.
5. Skär
rullen i drygt 1/2 cm tjocka bitar och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
Grädda dem i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Här kommer jag att lägga ut recept på mat, fika och annat gott.
Jag kommer göra inlägg om hur jag fixar stämningen till en mysig middag eller
högtid och tipsa om nya eller gamla produkter som jag fallit för. Men det blir
även små reportage om resor jag gör och restauranger och caféer jag hittar på
vägen.
I mitt första inlägg bjuder jag på ett eget recept av
Kaneljitterbuggare med hjortron.
Ha det bra så länge! :D
Kaneljitterbuggare med hjortron
Ca 15 st
Ingredienser:
Gör så här:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar