Efter en kort skoldag kom jag hem idag och rörde ihop Bananpannkakor, ett recept av Maria Montazami. De blev riktigt goda men jag valde att göra en chokladsås istället för att använda lönnsirap, recept finns i förra inlägget.
Bananpannkakor med bär och lönnsirap
6 portioner (12-14 pannkakor)
Ingredienser:
2,5 dl vetemjöl
1 msk strösocker
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1, 5 tsk vaniljsocker
1 ägg, vispat
2,5 dl mjölk
2 tsk neutral olja
2 mogna bananer, skivade
smör eller olja till stekning
Garnering:
3 dl blandade färska blåbär och hallon
lönnsirap och florsocker
Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt ägg, mjölk, olja och vänd försiktigt samman till en klumpfri smet.
2. Hetta upp en stekpanna med lite smör eller olja och häll ca 0,5 dl smet åt gången. Stek ca 1 minut.
3. Fördela bananskivorna på pannkakorna och stek ytterligare 1 minut. Vänd pannkakorna och stek ca 1 minut på andra sidan.
4. Lägg pannkakorna på varandra som ett högt ”torn” och garnera med bär.
5. Servera med resten av bären och lönnsirapen. Garnera gärna med lite florsocker på tallriken.
Trevlig helg på er! :)
Bananpannkaka påminner om varma frukostar i Thailand. Kan kanske funka en höstig svensk helgfrukost också...;) Ser supergott ut!!
SvaraRaderaDet gör det definitivt! :D
SvaraRadera