torsdag 6 oktober 2011

Kladdkaka med hjortron- och vit chokladglasyr


Hej, hej! Hoppas ni har en bra dag trots det trista vädret utanför fönstret. För att pigga upp bjuder jag på ytterligare recept med hjortronsylt, denna gång en smarrig kladdkaka.

Kladdkaka med hjortron- och
vit chokladglasyr
Ingredienser:
100 gram smör eller margarin
2 ägg
2 dl socker
3/4 dl kakao
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
Glasyr:
75 gram vit choklad
2 msk vispgrädde
1/2 dl hjortronsylt
 + färska bär ex. hjortron eller hallon till servering

Gör så här:
1.      Sätt ugnen på 175 grader.
2.      Smält smöret och låt det svalna. Smöra och bröa en form med löstagbar kant.
3.      Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt sedan de torra ingredienserna.
4.      Rör ner det smälta smöret och häll smeten i formen.
5.      Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men fast i kanterna när den tas ut. Låt den svalna innan den glaseras.
6.      Hacka chokladen och smält den i en kastrull till en jämn smet. Tillsätt hjortronsylten och koka upp glasyren.
7.      Låt tryffeln stelna sig i kylen i 10 minuter.
8.      Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen i 5 minuter. Servera med färska bär.

// Helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar