Idag har jag gjort blåbärsbullar med kokosmassa. De
blev riktigt goda men jag gjorde om orginalreceptet från Tasteline för
att det skulle passa mig bättre. Min version av receptet finns nedan, så nu är det
bara för er att prova och se om ni vill göra ytterligare justeringar.
Blåbärsbullar
Detta
recept går antingen göra med kokosmassa eller mandelmassa. Nedan finns ett
recept på kokosmassa men köpt fungerar också.
Ca 30 st
Ingredienser:
25
gram jäst
3
dl mjölk
1
ägg
75 gram smör eller margarin
1
krm salt
1
dl strösocker
9
dl vetemjöl
Fyllning:
150
gram kokosmassa eller 150 gram mandelmassa + 1 dl florsocker
2
msk potatismjöl
25 gram margarin
3
dl marsankräm
Kokosmassa
– ca 150 gram:
1,5
dl kokos
0,9
dl florsocker
4 msk strösocker
Pensling & garnering:
1
st ägg
1
dl socker
Gör så här:
1. Värm
mjölken till 37 grader, fingervarmt. Smula ned jästen i en bunke och slå den
varma mjölken över. Rör till all jäst har lösts upp.
2. Smält
smöret och tillsätt det tillsammans med ägg, salt och socker, rör väl. Blanda
sedan i mjölet lite i taget.
3. Arbeta
samman till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter. Gör under tiden
fyllningen.
4. Om
du vill göra en egen kokosmassa ska du mixa kokos, socker och ½ tsk av vattnet
till en grynig massa. Späda sedan med resterande 0,25 tsk vatten till en bra
konsistens. Forma till en korv och slå in den i aluminium eller plastfolie.
Förvara den i kylen om den inte ska användas direkt. Tina då upp den till
rumstemperatur före användning.
5. Riv
fint eller smula kokosmassan. Om du ska använda mandelmassa istället så ska den
rivas fint och sedan blandas med florsocker. Pudra potatismjöl över de frysta
blåbären.
6. Arbeta
snabbt ihop den jästa degen, tillsätt eventuellt mer mjöl om den är för lös.
Kavla ut en platta 30x45 cm. Bred margarin, strö över massan och fördela sedan blåbären. Rulla ihop den och skär i 1,5 cm tjocka skivor. Lägg dem i
bullformar och låt jäsa i ca 20 minuter.
7. Klicka
eller spritsa i en klick marsankräm i varje jäst bulle.
8. Pensla
med ett uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 12 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar