Idag gjorde jag en egenskapad rätt till familjen.
Det blev marinerade kycklingspett som jag grillade i ugnen, nu när
utomhusgrillen har ställts bort för i år. Till gjorde jag stekt ris med bl.a.
cashewnötter, men var försiktig cashewnötter har i alla fall på mig en beroendeframkallande
effekt. J
Marinerade kycklingspett
med Stekt ris
4 portioner
Ingredienser:
500-600
gram kycklingfilé
2
pressade vitlöksklyftor
2
msk citronsaft
2
msk olivolja
8 grillspett
Stekt ris:
3-4
portioner basmatiris
1
röd paprika
100
gram sockerärtor
1
burk (140 gram) bambuskott
1,5
msk japansk soja
½
dl sweet chilisås
2
ägg
1
dl grovhackade cashewnötter
1
msk rapsolja till stekning
Gör så här:
1.
Skär kycklingfiléerna i bitar ca
2x2 cm stora.
2.
Blanda alla ingredienser till
marinaden och lägg kycklingbitarna med marinaden i en plastpåse. Ställ in påsen
i kylen och låt marinera i 1 timme.
3.
Sätt ugnen på 250 grader med
grillfunktion. Sätt kycklingbitarna på spett, om du använder träspett måste de
blötläggas 15 minuter innan. Grilla spetten högt upp i ugnen i 10-12 minuter, vänd dem efter halva tiden. Sätt en långpanna under grillelementet som
spetten kan droppa i.
4.
Koka riset efter anvisning på förpackningen
5.
Dela, kärna ur och skär paprikan i
strimlor och skär sockerärtorna i mindre bitar.
6.
Stek paprika, sockerärtor och bambuskott i olja under ca 3 minuter. Häll över sojan och blanda om.
7.
Tillsätt det kokta riset, sweet
chilisåsen och grovt hackade cashewnötter och rör om.
8.
Knäck över äggen och blanda tills
riset fått en krämig konsistens.
9.
Servera riset med kycklingspetten.
Hörs snart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar