tisdag 25 oktober 2011

Marinerade kycklingspett med Stekt ris

Hej igen!
Idag gjorde jag en egenskapad rätt till familjen. Det blev marinerade kycklingspett som jag grillade i ugnen, nu när utomhusgrillen har ställts bort för i år. Till gjorde jag stekt ris med bl.a. cashewnötter, men var försiktig cashewnötter har i alla fall på mig en beroendeframkallande effekt.
Marinerade kycklingspett med Stekt ris
4 portioner
Ingredienser:
500-600 gram kycklingfilé
1 dl sweet chilisås
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk citronsaft
2 msk olivolja
8 grillspett
Stekt ris:
3-4 portioner basmatiris
1 röd paprika
100 gram sockerärtor
1 burk (140 gram) bambuskott
1,5 msk japansk soja
½ dl sweet chilisås
2 ägg
1 dl grovhackade cashewnötter
1 msk rapsolja till stekning

Gör så här:
1.      Skär kycklingfiléerna i bitar ca 2x2 cm stora.
2.      Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg kycklingbitarna med marinaden i en plastpåse. Ställ in påsen i kylen och låt marinera i 1 timme.
3.      Sätt ugnen på 250 grader med grillfunktion. Sätt kycklingbitarna på spett, om du använder träspett måste de blötläggas 15 minuter innan. Grilla spetten högt upp i ugnen i 10-12 minuter, vänd dem efter halva tiden. Sätt en långpanna under grillelementet som spetten kan droppa i.
4.      Koka riset efter anvisning på förpackningen
5.      Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor och skär sockerärtorna i mindre bitar.
6.      Stek paprika, sockerärtor och bambuskott i olja under ca 3 minuter. Häll över sojan och blanda om.
7.      Tillsätt det kokta riset, sweet chilisåsen och grovt hackade cashewnötter och rör om.
8.      Knäck över äggen och blanda tills riset fått en krämig konsistens.
9.      Servera riset med kycklingspetten. 

Hörs snart!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar