En
himmelskt god kaka bjuder jag på idag! Angel food cake är som en väldigt luftig
sockerkaka men här använder man endast äggvitorna av äggen, perfekt om du har
en mängd äggvitor infrysta i kylen från såser eller liknande. Tillbehören är
för mig ett måste till denna kaka och de varieras efter humör och årstid.
Angel food cake
Ingredienser:
2
dl vetemjöl special eller 1 ¾ dl vetemjöl + 1 msk maizena och 1 msk potatismjöl
1
nypa salt
8
äggvitor
1
tsk ättiksprit
1,5
dl strösocker
Servera med:
bär
glass, grädde, frosting, smörkräm eller vaniljsås
Gör så här:
1.
Blanda sikta mjöl, florsocker,
vaniljsocker och salt i en bunke.
2.
Vispa äggvitor med ättiksprit under
ökande hastighet till ett hårt skum i en skål.
3.
Tillsätt lite strösocker i taget i
skummet under fortsatt vispning.
4.
Vänd försiktigt ner äggvispet i
omgångar. Rör om försiktigt så att kakan förblir luftig och fluffig.
5.
Häll ner smeten i en form, 23 cm i
diameter (jag använde en silikonform). Grädda kakan i nedre delen av ugnen på
175 grader i ca 40 minuter. Om du sticker med en provsticka i kakans mitt och
den är torr så är kakan klar.
6.
Låt kakan svalna uppochner på ett
galler men låt formen sitta kvar tills den är helt avsvalnad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar