Choco
müslibars
16 st
Ingredienser:
1
dl rostade cashewnötter
50
g mörk choklad
2
dl müsli, med bär, gryner och flingor ex. Finax Bär & Vanilj
2
dl havregryn
1/2
dl kokos
1/2
dl sesamfrön
1/3
dl vetemjöl
1
tsk vaniljsocker
1
tsk bakpulver
100
g margarin eller smör
1/2
dl farinsocker
1
msk honung
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
2.
Grovhacka cashewnötter och choklad.
3.
Blanda nötterna och chokladen med
müsli, havregryn, kokos, sesamfrön, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en
bunke.
4.
Lägg i matfett, farinsocker och
honung i en kastrull. Låt det smälta samman under omrörning på svag värme.
5.
Häll över blandningen från
kastrullen och blanda ihop till en massa.
6.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
Häll ut massan på bakpappret och tryck ut till en kompakt 20x25 cm stor kaka.
Använd t.ex. en träsked till hjälp.
7.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca
15 minuter.
8.
Låt svalna. Skär sedan ut kakan
till 16 bars och förvara dem i kylen inuti en tätt försluten burk.
Dags att väcka skålarna och slevarna. För nu är det dags att baka!
Jag är ett stort fan av bars! Dessalåter mycket goda :)
SvaraRaderahttp://bakasockerfritt.blogg.se/
Vad roligt, hoppas du provar och gillar dem. :)
Radera