måndag 21 april 2014

Risplättar

Om du ofta får ris över från middagen så är detta recept perfekt att göra en måltid av resterna. De är jätteenkla att göra och passar utmärkt med så väl salta som söta tillbehör, sidfläsk, sylt, kesella. You name it! Jag har nästan använt samma mängder som Cupcakesfluffans recept på rispannkakor: http://cupcakesfluffan.blogspot.se/2012/03/rispannkakor.html. Däremot valde jag att grädda dem i ett plättlägg.
Risplättar
20-25 st småplättar
Ingredienser:
1 ägg
2 dl mjölk
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 dl kallt kokt ris

Gör så här:
1.      Vispa samman ägg, mjölk, mjöl, vaniljsocker och salt till en jämn smet.
2.      Tillsätt riset och rör om.
3.  Hetta upp ett plättlägg. Smöra varje fördjupning med exempelvis en smörkniv i trä.
4.     Fyll fördjupningarna med smeten och stek tills ovansidan har stelnet, vänd på plättarna och stek lika länge på den sidan så de blir gyllenbruna. Smörj lägget mellan varje omgång.
5.      Servera med till exempel stekt sidfläsk eller smaksatt kesella eller sylt och grädde.

God natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar