söndag 13 oktober 2013

Fläskfiléburgare

Ni har direkt kommit in på bidrag nummer två i höstens recepttävling. Det är Fläskfléburgare av Birgitta från Umeå, som du kan rösta på i formuläret i högerspalten, senast 26 oktober. Bidrag nummer ett, Cashewbullar hittar du i föregående inlägg och bidrag nummer tre, Cookie dough-tryfflar finner du i nästkommande inlägg. Här kan du läsa mer om tävlingen.
Fläskfiléburgare
4 st
Ingredienser:
400 g fläskfilé
smör
Marinad:
1 litenröd chili
2 vitlöksklyftor
2 msk mörk soja
1 tsk sesamolja
1 msk honung
½ lime (juicen)
Tillbehören:
4 hamburgerbröd
4-6 skivor cheddarost
½ gul lök
1 msk smör
2 krm svartpeppar
1 dl hamburgerdressing
4 st sallatsblad
4 skivor buffeltomat

Gör så här:
1.      Finhacka chili och vitlök. Blanda tillsammans med soja,sesamolja, honung och limejuice i en skål.
2.      Putsa fläskfilén och skär den i nio delar.
3.      Lägg fläskfilén i marinaden, blanda ordentligt. Täck över med plastfolie och ställ in i kylskåpet, minst 1 timme.
4.      Skär ostskivorna i 9 nio delar, de behöver inte bli jämnstora.
5.      Hetta upp smöret i en stekpanna på snäppet över medelvärme. Låt smöret bli gyllene, lägg sedan ner fläskfiléskivorna och stek 2 minuter. Vänd dem och lägg en ostskiva på varje fläskfilébit och genomstek, ca 2 minuter.
6.      Värm bröden hastigt i en annan stekpanna.
7.      Skär lökringar och stek dem gyllenbruna i smör. Peppra.
8.      Lägg upp brödbottnarna. Bred på dressing, lägg därefter på sallatsblad och tomat.
9.      Placera fläskfilén ovanpå tomaten. Fördela den stekta löken och sätt på brödlocken.

Mumsa på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar