Ni
har direkt kommit in på bidrag nummer två i höstens recepttävling. Det är
Fläskfléburgare av Birgitta från Umeå, som du kan rösta på i formuläret i
högerspalten, senast 26 oktober. Bidrag nummer ett, Cashewbullar hittar du i
föregående inlägg och bidrag nummer tre, Cookie dough-tryfflar finner du i
nästkommande inlägg. Här kan du läsa mer om tävlingen.
Fläskfiléburgare
4 st
Ingredienser:
smör
Marinad:
1 litenröd
chili
2
vitlöksklyftor
2 msk
mörk soja
1 tsk
sesamolja
1 msk
honung
½ lime
(juicen)
Tillbehören:
4
hamburgerbröd
4-6 skivor
cheddarost
½ gul
lök
1 msk
smör
1 dl
hamburgerdressing
4 st
sallatsblad
4 skivor
buffeltomat
Gör så här:
1.
Finhacka chili och vitlök. Blanda tillsammans med soja,sesamolja, honung
och limejuice i en skål.
2.
Putsa fläskfilén och skär den i nio delar.
3.
Lägg fläskfilén i marinaden, blanda ordentligt. Täck över med
plastfolie och ställ in i kylskåpet, minst 1 timme.
4.
Skär ostskivorna i 9 nio delar, de behöver inte bli jämnstora.
5.
Hetta upp smöret i en stekpanna på snäppet över medelvärme. Låt
smöret bli gyllene, lägg sedan ner fläskfiléskivorna och stek 2 minuter. Vänd
dem och lägg en ostskiva på varje fläskfilébit och genomstek, ca 2 minuter.
6.
Värm bröden hastigt i en annan stekpanna.
7.
Skär lökringar och stek dem gyllenbruna i smör. Peppra.
8.
Lägg upp brödbottnarna. Bred på dressing, lägg därefter på
sallatsblad och tomat.
9.
Placera fläskfilén ovanpå tomaten. Fördela den stekta löken och
sätt på brödlocken.
Mumsa på!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar