Direkt
från boken Älskling maten är klar kommer Linn Larssons enkla, snabba och
försvinnande goda efterrätt med kesella. Ursprunglingen hette receptet Hallon-
och lakritsdröm men jag ville ge det ett mer konkret namn och med några
småändringar i instruktionerna fick det bli Keselladessert med hallon och
lakrits. Sedan la jag till lite blåbär i versionen som syns på bilden, yummy!
Keselladessert med hallon och lakrits
4 portioner
en
näve turkisk peppar, alt. salmiakströssel
2
dl grädde
2
½ dl Kesella citrus
4
dl färska hallon
10
maränger
ev.
en myntakvist
Gör så här:
1.
Krossa turkisk peppar. Förslagsvis
genom att lägga bitarna i en plastpåse, vira en handduk runt om och banka med en
hammare på ett hårt underlag. (Om du använder strössel kan du hoppa över det här
steget.)
2.
Vispa grädde och blanda med Kesella
citrus.
3.
Varva citrusgrädden i höga glas med
nästan alla hallon, turkisk peppar och maränger som du krossar lite lätt med
handen.
4.
Toppa med resterande hallon och
myntakvist om du har.
Underbart är gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar