tisdag 17 september 2013

Keselladessert med hallon och lakrits

Direkt från boken Älskling maten är klar kommer Linn Larssons enkla, snabba och försvinnande goda efterrätt med kesella. Ursprunglingen hette receptet Hallon- och lakritsdröm men jag ville ge det ett mer konkret namn och med några småändringar i instruktionerna fick det bli Keselladessert med hallon och lakrits. Sedan la jag till lite blåbär i versionen som syns på bilden, yummy!
Keselladessert med hallon och lakrits
4 portioner
Ingredienser:
en näve turkisk peppar, alt. salmiakströssel
2 dl grädde
2 ½ dl Kesella citrus
4 dl färska hallon
10 maränger
ev. en myntakvist

Gör så här:
1.      Krossa turkisk peppar. Förslagsvis genom att lägga bitarna i en plastpåse, vira en handduk runt om och banka med en hammare på ett hårt underlag. (Om du använder strössel kan du hoppa över det här steget.)
2.      Vispa grädde och blanda med Kesella citrus.
3.      Varva citrusgrädden i höga glas med nästan alla hallon, turkisk peppar och maränger som du krossar lite lätt med handen.
4.      Toppa med resterande hallon och myntakvist om du har.

Underbart är gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar