Firandet fortsätter… Igår var det
Kanelbullens dag, men idag är det min bloggs 2-årsdag! Det ska firas med en
riktig höstpizza. De tjockare tortillabröden är verkligen perfekt som
pizzabottnar, de blir inte brända lika lätt och inte för knapriga. Jag tycker
att denna pizza har en bra balans mellan sälta och sötma.
Pumpapizza
4 pizzor
Ingredienser:
4 Santa Maria Pizza Tortilla (alt.
vanlig tortilla)
1 dl Santa Maria Pizza Topping Garlic
Onion (alt. aioli)
2-3 msk olivolja
2 krm svartpeppar
½ tsk paprikapulver, hett
70 g bacon eller pancetta
40 g bladspenat
120 g chevré
2 tsk torkad oregano
1 dl valnötter
Gör
så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Skala pumpan, dela den på längden, gröp
ur kärnorna och skär i tunna skivor.
3. Fräs pumpaskivorna med olivolja i omgångar
i ca 5 minuter, tills de har mjuknat. Peppra och pudra över paprikapulvret.
4. Lägg ut tortillabröden på
bakpappersklädda plåtar.
5. Bred ut pizzatoppingen på bottnarna.
6. Fördela pumaskivorna och bacon på
pizzabottnarna.
7. Strö över bladspenaten. Smula chevré
och torkad oregano ovanpå pizzorna.
8. Grädda pizzorna i mitten av ugnen i 5-7
minuter, tills pizzorna har fått fin färg.
9. Grovhacka valnötterna och toppa
pizzorna med dem.
Ha en underbar höstdag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar