lördag 5 oktober 2013

Pumpapizza


Firandet fortsätter… Igår var det Kanelbullens dag, men idag är det min bloggs 2-årsdag! Det ska firas med en riktig höstpizza. De tjockare tortillabröden är verkligen perfekt som pizzabottnar, de blir inte brända lika lätt och inte för knapriga. Jag tycker att denna pizza har en bra balans mellan sälta och sötma.
Pumpapizza
4 pizzor
Ingredienser:
4 Santa Maria Pizza Tortilla (alt. vanlig tortilla)
1 dl Santa Maria Pizza Topping Garlic Onion (alt. aioli)
600 g pumpa (t.ex. butternut eller muscat)
2-3 msk olivolja
2 krm svartpeppar
½ tsk paprikapulver, hett
70 g bacon eller pancetta
40 g bladspenat
120 g chevré
2 tsk torkad oregano
1 dl valnötter

Gör så här:
1.    Sätt ugnen på 250 grader.
2.    Skala pumpan, dela den på längden, gröp ur kärnorna och skär i tunna skivor.
3.    Fräs pumpaskivorna med olivolja i omgångar i ca 5 minuter, tills de har mjuknat. Peppra och pudra över paprikapulvret.
4.    Lägg ut tortillabröden på bakpappersklädda plåtar.
5.    Bred ut pizzatoppingen på bottnarna.
6.    Fördela pumaskivorna och bacon på pizzabottnarna.
7.    Strö över bladspenaten. Smula chevré och torkad oregano ovanpå pizzorna.
8.    Grädda pizzorna i mitten av ugnen i 5-7 minuter, tills pizzorna har fått fin färg.
9.    Grovhacka valnötterna och toppa pizzorna med dem.

Ha en underbar höstdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar