Här
är det tredje och sista bidraget i min recepttävling. Cookie dough-tryfflar är
skapta av Elisabet i Stockholm. De två andra recepten Cashewbullar och
Fläskfiléburgare hittar du i de två föregående inläggen. Rösta gör du i
högerspalten (senast 26 oktober) och mer information om tävlingen hittar du
här.
Cookie
dough-tryfflar
Ingredienser:
100
g rumsvarmt smör
1dl
farinsocker
2
dl vetemjöl
1
dl valnötter eller pekannötter
75
g mörk choklad
Garnering:
100
g valfri choklad
2
tsk neutral olja, t.ex. rapsolja
Gör så här:
1.
Vispa samman smör, farinsocker,
strösocker och vaniljsocker med en elvisp i
1-2 minuter, till en jämn smet.
2.
Blanda ner mjöl. Grovhacka nötterna
och chokladen och tillsätt dem i degen. Rör ihop till en smidig deg.
3.
Forma degen till 20 stycken bollar
och lägg dem på en tallrik täckt med smörpapper eller ugnsfolie. Låt stå i
kylen i 1 timma.
4.
Smält chokladen i en liten skål och
rör ner oljan. Doppa eller rulla bollarna i chokladen.
5.
Sätt tillbaka dem på tallriken. Låt
stelna i kylen i minst 1 timma.
Allt gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar