måndag 8 april 2013

Rocky Müsliscones

Suget på scones och bristen på bakplåtspappret ledde till dessa scones. Jag valde att grädda dem direkt på gallret, de fastnade inte som man skulle kunna tro. Experimentet blev en charmigt kullig scones som med den knapriga müslin ger 100% njutning. Scones är med i Månadens sötsak under temat "morgon".
Rocky Müsliscones

1 stor scones

Ingredienser:
1 dl vetemjöl
1/3 dl müsli
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
15 g smör
1/4 dl filmjölk
1/4 dl mjölk

Gör så här:
1.      Sätt ugnen på 250 grader.
2.      Blanda alla torra ingredienser i en skål.
3.      Fördela smöret med fingertopparna till en grynig massa.
4.      Blanda ner fil och mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg.
5.      Forma degen till en ojämn form ca 1-1,5 cm hög.
6.      Grädda den direkt på gallret i ca 10 minuter.
7.      Servera dem nybakta med smör och marmelad eller sylt.

Hembakt är bäst!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar