fredag 21 september 2012

Ballerinamuffins

Muffins med inspiration av någon kaksort är det sista receptet i höstens tävling. Förslaget kommer från Maria Nilsson och det startade ett omedelbart bakarsug. Jag bestämde mig för att skapa ett recept på Ballerinamuffins en idé som har funnits hos mig ett bra tag. Muffinsarna består av en saftig del, en krämig del och en knaprig del. Helt underbart! Dessa muffins är alltså ett av bidragen i höstens tävling och om du vill rösta på det välj Ballerinamuffins i formuläret i högra spalten. Länkar till de två andra bidragen: Halloweentårta och Äppelknäcktarteletter
Ballerinamuffins
12 st muffins
Ingredienser:
75 g smör
2 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
2 msk kakao
1 apelsin
1 tsk vaniljsocker
12 st ballerinakex (1 pkt innehåller 14 st)

Gör så här:
1.      Sätt ugnen på 200 grader.
2.      Smält smöret och låt det svalna.
3.      Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
4.      Blanda vetemjöl med bakpulver vänd försiktigt ned det i äggsmeten. Tillsätt mjölk och smör och rör om.
5.      Häll över en tredjedel av smeten i en annan bunke och blanda ner kakao i den. Pressa apelsin och tillsätt saften och vaniljsocker i den andra smeten.
6.      Placera 12 muffinsformar på en bakplåt. Täck bottnen med apelsinsmet, fyll sedan på med all chokladsmet och avsluta med resterande apelsinsmet.
7.      Lägg upp ballerinorna på en skärbräda. Använd handflatan för att trycka till dem lite så att de spricker. Placera en ballerina i varje muffinsform och tryck ner dem till mitten.
8.       Sätt in muffinsarna i ugnen och grädda dem i mitten av ugnen i ca 12 minuter.

Ha det prima!


2 kommentarer:

  1. Oj, vad annorlunda, men spännande och gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Roligt att höra, hoppas du testar dem och berättar hur resultatet blev. :)

      Radera