Potatisvåfflor med äppeltzatziki
Ingredienser:
400
gram potatis, kokt och kall
4
dl vetemjöl
1
tsk salt
1,5
tsk bakpulver
1
chili
3/4
dl solrosfrön
2
dl vatten
2
msk smält smör + smör till gräddning
Garnering:
2
dl västerbottensost, riven
1
morot och en bit paprika.
20
tunna skivor skinka eller kött
Äppeltzatziki:
2
dl grekisk yoghurt
1
äpple (200 gram) gärna Gravensteiner
1
vitlöksklyfta
salt
& peppar
1
msk persilja
Gör så här:
1. Börja
med äppeltzatzikin. Skala, kärna ur och tärna äpplet.
2. Blanda
det tillsammans med yoghurt, honung och pressad vitlök.
3. Salta
och peppra efter smak och strö på hackad persilja.
4. Låt
stå i kylen medan du gör våfflorna för att smakerna ska mogna.
5. Rosta
solrosfröna och låt de svalna.
6. Skala
och riv potatisen grovt på ett rivjärn. Tillsätt mjölken och rör ner vetemjöl
blandat med bakpulver och salt.
7. Tillsätt
finhackad chili och solrosfröna. Blanda sist ner vatten och smör och rör om
till en jämn smet.
8. Riv
osten och skär skalad morot i stavar och skär paprikan i bitar.
9. Pensla
våffeljärnet med smält smör och grädda våfflorna i ca 3 minuter eller tills de
har fått fin färg. Strö över osten på våfflorna direkt när det är klara.
10. Servera våfflorna med äppeltzatziki, morot,
paprika och skinka eller kött.
Sov så gott! J
Låter jättegott!!
SvaraRaderaJag har en tävling på min blogg som jag tror att skulle passa dig =)
Kom gärna förbi!
Kram
/Nellie
http://sockertussen.blogspot.se/2012/03/vinn-en-whoopie-matta-macaron-matta.html