onsdag 14 mars 2012

Potatisvåfflor med äppeltzatziki

Nästa söndag är det våffeldagen men redan nu vill jag ge er ett recept på en matig variant. Dessa våfflor passar utmärkt som en god middag men även som en trevlig förrätt, då man kan servera dem genom att skära ut enskilda hjärtan.
Potatisvåfflor med äppeltzatziki

4 personer, ca 10 våfflor
Ingredienser:
400 gram potatis, kokt och kall
3 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
1 chili
3/4 dl solrosfrön
2 dl vatten
2 msk smält smör + smör till gräddning
Garnering:
2 dl västerbottensost, riven
1 morot och en bit paprika.
20 tunna skivor skinka eller kött
Äppeltzatziki:
2 dl grekisk yoghurt
1 äpple (200 gram) gärna Gravensteiner
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
1 msk persilja

Gör så här:
1.      Börja med äppeltzatzikin. Skala, kärna ur och tärna äpplet.
2.      Blanda det tillsammans med yoghurt, honung och pressad vitlök.
3.      Salta och peppra efter smak och strö på hackad persilja.
4.      Låt stå i kylen medan du gör våfflorna för att smakerna ska mogna.
5.      Rosta solrosfröna och låt de svalna.
6.      Skala och riv potatisen grovt på ett rivjärn. Tillsätt mjölken och rör ner vetemjöl blandat med bakpulver och salt.
7.      Tillsätt finhackad chili och solrosfröna. Blanda sist ner vatten och smör och rör om till en jämn smet.
8.      Riv osten och skär skalad morot i stavar och skär paprikan i bitar.
9.      Pensla våffeljärnet med smält smör och grädda våfflorna i ca 3 minuter eller tills de har fått fin färg. Strö över osten på våfflorna direkt när det är klara.
10.  Servera våfflorna med äppeltzatziki, morot, paprika och skinka eller kött.

Sov så gott! J




1 kommentar:

  1. Låter jättegott!!


    Jag har en tävling på min blogg som jag tror att skulle passa dig =)
    Kom gärna förbi!

    Kram
    /Nellie

    http://sockertussen.blogspot.se/2012/03/vinn-en-whoopie-matta-macaron-matta.html

    SvaraRadera