Belgiska våfflor
6 st
60
g smör
1
¼ dl mjölk
1
dl vatten
6
g färsk jäst
1
ägg
1
krm salt
2
msk strösocker
1
tsk vaniljsocker
3
1/3 dl vetemjöl
¾
dl blåbär
1
citron, skalet
smör
till gräddning
Tillbehör:
ev.
florsocker
grädde
eller glass
färska
bär, chokladsås eller sylt
Gör så här:
1.
Smält smör i en kastrull. Tillsätt
mjölk och vatten och värm vätskan fingervarm, ca 37 grader.
2.
Smula ner jästen i en bunke och lös
upp den med degvätskan.
3.
Separera äggulan från vitan (se
till att ingen gula kommer med i vitan).
4.
Tillsätt äggulor, salt, strösocker,
vaniljsocker och vetemjöl, rör till en slät smet.
5.
Vispa äggvitorna till ett följsamt
skum i en ren och torr bunke. Vänd försiktigt ner i våffelsmeten och låt vila i
cirka 20 minuter.
6.
Värm våffeljärnet. Pensla det med
smält smör och grädda dina belgiska våfflor i ca 3 minuter.
7.
Pudra ev. över lite florsocker och servera med
ett eller flera tillbehör.
God lördag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar