Första dagen åt vi
faktiskt ingen italiensk middag, det blev japanskt istället men inte sushi utan
vi delade på grillad makrill,dumplings, kryddad friterad kyckling och
yakiniku Alla fyra rätterna på Wakaba var goda, favoriten blev makrillen
med den härliga grill- och smörsmaken.
perfekt grillat bröd, sallat, tomat, parmaskinka och såklart pommes fritsen
som måste ha friterats i Milanos bästa olja. Oj, hädanefter blir det svårt att äta en hamburgare utan att tänka på den.
Det har även blivit äkta italiensk glass och
pizza. Det var gott men jag trodde upplevelsen skulle vara större. Men
tomatsåsen på Ristorante Crispi hade en naturlig sötma som inte går att hitta i
Sverige och pizzan var inte flott heller. I Stresa på ön Isola Pescatori i Lago
Maggiore fanns en restaurang som hette Albergo ristorante med en oslagbar utsikt
över vattnet, alperna och de andra
öarna. Jag åt en trerätters meny med grillad aubergine fylld med färskost, grillad kalv med
stora parmesan flagor, potatis och fänkål och till efterrätt blev det en vaniljpannacotta med jordgubbe och skogsbärssås.
öarna. Jag åt en trerätters meny med grillad aubergine fylld med färskost, grillad kalv med
stora parmesan flagor, potatis och fänkål och till efterrätt blev det en vaniljpannacotta med jordgubbe och skogsbärssås.
I Verona år vi även resans bästa middag. Till en början tänkte vi ta en huvudrätt och en efterrätt men efter att ha sett avsmakningsmenyn på Osteria da Ugo. Middagen började med en lite sallad av bresaola, sallat, päron, olja och ett grovt surdegsbröd (bröd får man till princip allt man äter i Italien J). Sedan blev det aubergineblommor fyllda med oreganofärskost och en persiljeolja till. Därefter kom nog det godaste jag har ätit, en ravioli fylld med åsna och det mest underbaraste smöret. Åsna var något helt nytt det går inte riktigt att jämföra med någon annan smak det smakar varken köttfärs eller ren eller vildsvin eller något jag har provat förut men det var riktigt gott!
Kryddningen i norra Italien är väldigt lätt men det smakar så mycket ändå, råvarorna är A och O. På denna restaurang kom alla råvaror från regionen. Huvudrätten bestod av en stor biff med rödvinssås, ugnsbakad potatis och ett ljust surdegsbröd fast mättnaden dök upp redan här, man är inte van med dessa stora höjdarmiddagar. Avslutningsvis valde jag Budino Diplomatico vilket var en chokladtårtbit med karamell och min mamma valde Torta Caprese, en kladdkaksliknande kaka med mandel och limoncello.
Det här blev ett väldigt långt inlägg så nu får det räcka med matbilder för denna gång. Men till hösten tänker jag prova att laga någon eller några av dessa rätter, har ni något önskemål på vilken jag ska börja med? Ni får gärna höra av er om ni undrar något mer runt dessa rätter eller vill ha förslag på vad man kan äta och göra i regionerna Piemonte, Lombardiet och Veneto som jag hann besöka.
Nu måste jag ladda upp för min 18års dag imorgon. Buonanotte!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar