Helenas
18års tårta
Ingredienser:
5
ägg
1,5
dl mjöl
1,5
dl potatismjöl
2,5
tsk bakpulver
Fyllning:
1/2
liter färska jordgubbar
Tobleronefluffen:
3
dl grädde
90
gram Toblerone mjölkchoklad
90
gram Toblerone vit choklad
Glasskräm:
2
dl grädde
2,5
dl mjöl
2
msk marsanpulver
2
msk socker
Garnering:
1
paket fingerkex
175 gram chokladstenar
175 gram chokladstenar
Gör så här:
1.
Börja med Tobleronefluffen, en i
taget. Grovhacka tobleronen av mjölkchoklad.
2.
Värm försiktigt upp häften av
grädden och lägg därefter i tobleronehacket. Ta bort kastrullen från platten
och rör om tills chokladen har smält.
3.
Häll upp smeten i en bunke. Ställ i
kylskåpet i minst 6 timmar, helst över natten så att det blir riktigt kallt.
4.
Gör sedan samma sak med den vita tobleronen.
5.
Fortsätt sedan med sockerkakan.
Smörj
och bröa en 24 cm i diameter stor bakform eller klä den med bakplåtspapper med
hög kant.
6.
Vispa ägg och socker pösigt.
7.
Blanda ihop de torra ingredienserna
och vänd sedan ner dem försiktigt i äggsmeten.
8.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175
grader under 40-45 min. Lägg över ett ark bakplåtspapper mot slutet om du
märker att toppen börjar bli för mörk.
9.
Låt den svalna av innan du stjälper
upp den.
10. Dags
för Glasskrämen. Börja vispa ihop mjölk, marsanpulver och socker i en kastrull.
Värm upp krämen under omrörning och låt det sjuda tills krämen har tjocknat. Låt
svalna, du kan ställa ner kastrullen i diskho med vatten runt om.
11. Vispa
grädden löst. Rör ner marsankrämen och vispa ihop dem till önskad konsistens.
12. Nu
till den roligaste delen, hopsättning och garnering. Vispa upp tobleronefluffen
var för sig till lagom konsistens. Skiva jordgubbarna och dela sockerkakan i
tre delar.
13. Lägg
det understa lagret på ett fat. Fyll med mjölkchokladfluffet och hälften av
jordgubbarna. Lägg på nästa lager och upprepa proceduren men med
vitchokladfluffet denna gång.
14. Sätt
på toppen och bred glasskrämen runt och ovanpå tårtan. Fäst fingerkexen runt
hela tårtan och täck toppen med chokladstenar.
15. Njut
med alla sinnen.
Sov
gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar