Kanelsnurror med vanilj
ca 40 st
Ingredienser:
5
dl mjölk
125
g rumstempererat smör eller margarin
2
dl strösocker
2
tsk nystött kardemumma
1/2
tsk salt
ca
14 dl vetemjöl
Fyllning:
150
g smör
1
dl strösocker
2,5
msk kanel
2
tsk vaniljsocker
Pensling och Garnering:
ägg
pärlsocker
Gör så här:
1.
Smula jästen i en degbunke. Värm
upp mjölken och häll ner hälften i bunken. Rör ut jästen och häll sedan ner
resten av mjölken.
2.
Klicka i matfettet och rör även ner
socker, salt och kardemumma.
3.
Blanda i lite mjöl i taget och
knåda till en smidig deg. Lå.t jäsa
under bakduk i 75 minuter.
4.
Fyllning:
Blanda
smör med kanel och båda sockersorterna. Ställ åt sidan.
5.
Utbakning:
Stjälp
upp degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut varje del till en 40x30 cm stor
platta.
6.
Bre ut ett jämnt lager fyllning på
varje degplatta. Vik plattorna dubbla på längden och skär 2 cm breda remsor.
Tvinna varje remsa några varv och snurra ihop dem. Fäst ändarna på undersidan
av bullen och lägg varje knut i en bullform.
7.
Sätt ugnen på 250 grader. Låt
bullarna jäsa under bakduk i 30 minuter.
8.
Pensla bullarna med uppvispat ägg
och strö på pärlsocker.
9.
Grädda dem i mitten av ugnen i ca 8
minuter. Låt dem kallna på galler, servera och lägg resterande i förslutna
påsar. De som inte ska ätas snar framtid bör frysas in.
Ha det gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar