Torronecookies
ca
28 st
5 dl vetemjöl
1
tsk bakpulver
1
tsk vanljsocker
2
½ dl farinsocker
3/4
dl strösocker
1
ägg + 1 äggula
½
citron, skalet
150
g torrone (italiensk nougat)
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
2.
Smält smör och låt det svalna.
3.
Blanda ihop vetemjöl med bakpulver
och vaniljsocker.
4.
Grovhacka torrone.
5.
Vispa det avsvalnade smöret med de
resterande sockersorter. Tillsätt ägget, äggulan och citronskalet och vispa
till en slät smet.
6.
Rör ner mjölblandningen och
torrone. Blanda till en jämnfördelad deg.
7.
Rulla degen till bollar (ca 1 ½
matsked deg per kaka), placera dem glest på bakpappersklädda plåtar och platta
till dem lite lätt.
8.
Grädda i mitten av ugnen i ca 16
minuter.
9.
Låt de nygräddade kakorna svalna
något på plåtarna och för sedan dem till ett galler för att svalna helt.
Dags
att baka och pigga upp sig i vintermörkret!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar