måndag 14 januari 2013

Kanelstekta äpplen med kesella

Varför inte starta morgonen med en snabbfixad skål med kesella och stekta äpplen? Eller ta den som mellanmål eller kvällsmål, det är både gott och mättande och är ett bra alternativ till den vanliga fil- eller yoghurttallriken.
Kanelstekta äpplen med kesella
2 portioner
Ingredienser:
2 äpplen
1 msk smör
2 msk strösocker eller råsocker
1 tsk kanel
 2 dl vaniljkesella eller 1,5 dl kesella och 2 msk mjölk + ev. smaksättning
2 msk mandelspån

Gör så här:
1.      Skala och kärna ur äpplen. Skär dem i klyftor.
2.      Blanda kanel och socker.
3.      Stek äpplena mjuka i smör med kanelblandningen.
4.      Ta fram en ren stekpanna och rosta mandelspånen.
5.      Häll upp kesella i två skålar. Lägg på äppelskivorna och toppa med rostade mandelspån.

Må gott i den soliga vinterdagen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar