Peanut
butter swirl brownies
1 plåt / 24 bitar
Ingredienser:
400
g mjukt smör
2
msk vaniljsocker
2
dl kakao av god kvalité
1
dl ljus sirap
3
nypor flingsalt
8
ekologiska ägg
2
½ dl vetemjöl
Jordnötskräm:
100
g smör
2
dl florsocker
1
burk (350 g) jordnötssmör
2
nypor flingsalt
1
tsk vaniljsocker
Garnering:
1
dl jordnötter
Tillbehör:
3
dl grädde
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
2.
Vispa smör, strösocker och
vaniljsocker vitt och krämigt.
3.
Rör ner kakao, sirap och salt.
4.
Rör i ett ägg i taget och vänd sist
ner vetemjölet.
5.
Gör jordnötskrämen: Smält smöret
och vispa ihop det med florsocker, jordnötssmör, flingsalt och vaniljsocker.
Låt jordnötskrämen svalna men inte stelna.
6.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av
en ugnsplåt med kant och smörj insidan av kanten.
7.
Bred ut browniesmeten i formen och
ringla/skeda ut jordnötssmörkrämen över den.
8.
Marmorera smeten med en kniv genom
att dra ett ringlande mönster genom hela kakan. Strö över salta jordnötter.
9.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca
30 minuter. Kakan ska släppa kanterna och smeten ska kännas fast i formen.
10. Låt
kakan svalna och skär den sedan i rutor. Vispa grädden och servera.
God natt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar