söndag 20 januari 2013

Kokospannkakor

Kokospannkakor är en nyhet för mig, jag testade dem för första gången för bara några dagar sedan. De var grymt goda och mättande! Dessutom är de glutenfria för de som är intoleranta  Jag provade att servera dem med lite olika kombinationer, favoriten blev vaniljglass och hemgjord jordgubbssylt. Pankisarna är med i Månadens sötsak.
Kokospannkakor
3 tunnpannkakor
Ingredienser:
11/4 dl mjölk
1 ägg
1 tsk råsocker
1 krm salt
½ tsk bakpulver
2 ½ msk kokosmjöl
1 ½ msk majsstärkelse
kokosolja alt. smör till stekning
sylt, bär, glass eller grädde till servering

Gör så här:
1.      Blanda alla ingredienser och vispa till en jämn smet. Låt svälla i 3 minuter.
2.      Lägg på en klick kokosolja i ett pannkakslägg och grädda pannkakorna tills de är gyllene. Lägg på lite mer kokosolja efter varje pannkaka.
3.      Servera med tillbehören.

Skön söndag!

1 kommentar:

  1. Jag har också kokosmjöl (samt fiberhusk) när jag gör mina pankisar, fungerar bra!

    http://bakasockerfritt.blogg.se/

    SvaraRadera