Lime- och saltlakritsglass
2
ägg
1
dl strösocker
2
½ dl mjölk
1
lime
2
dl vispgrädde
1-2
msk saltlakritssmaksättning t.ex. pulveriserade lakritskarameller
Gör så här:
1.
Vispa ihop ägg och socker och
blanda ner tillsammans med mjölken i en kastrull. Låt blandningen sjuda svagt
under omrörning tills den blir tjock
2.
Riv ner skalet från limen och ta
kastrullen från spisen.
3.
När äggsmeten svalnat, rör ner
grädden (den ska vara ovispad) och häll allt i en plastburk med lock. Ställ den
i frysen och låt glassen frysa i en timme.
4.
Ta ut den när glassen börjat anta
fast form och rör ner saltlaktrissmaksättningen lite slarvigt. Den ska inte
blandas helt med glassen utan göra den svartrandig.
5.
Ställ tillbaka burken i frysen och
frys i minst tre timmar till.
6.
Ta fram glassen några minuter före
servering så att den mjuknar.
Glassa
på!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar