torsdag 23 augusti 2012

Fruktfrappé

Fruktfrappé blev det första jag har försökt efterlikna efter resan i Italien. Den här typen av frappé innehåller frukt och bär istället för kaffe som annars är väldigt vanligt i t.ex. Grekland. Den franska benämningen av frappé är en ”strakt kyld dryck” och är som en blandning av fruktdrink och sorbet, mycket gott. Men det var varken i Grekland eller i Frankrike som jag drack frappé för det var i Italien på det underbara konditoriet Pasticceria Dal Fior i Verona. Detta blev den första av flera godsaker som jag tänker återskapa från min Italienresa. Frappén är med i Månadens sötsak på tema Rött.
Fruktfrappé
4 portioner (ca 8 dl)
Ingredienser:
600 g färsk ananas, ca 1/4 av en hel (beräknat med skal och stock)
300 g jordgubbar
1 grapefrukt, ca 1 dl saft
6 dl iskallt vatten
2 msk honung

Gör så här:
1.      Skär av skalet och ta bort stocken från ananasen. Skär den i kuber.
2.      Mixa ananas och jordgubbar till puréer var för sig. Ställ in dem i frysen under 45 minuter. Spara gärna 4 fina och hela jordgubbar till garneringen.
3.      Pressa grapefrukt och häll ner saften i en blender. Tillsätt vatten, honung och de båda puréerna. Mixa tills allt är välblandat.
4.       Häll upp i 4 höga glas och fäst en jordgubbe på kanten av varje glas.

Må gott!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar