Grillad rostbiff med västerbottenssmör
och het majs
2 portioner
Ingredienser:
salt
och peppar
Västerbottenssmör
50
g rumsvarmt smör
1
liten vitlöksklyfta
1/2
dl riven västerbottensost
Het majs
1
färdigkokt majskolv
1
tsk wok hot teriyaki spice mix eller 2 krm chilipulver
Tillbehör
potatiskroketter
alt. potatistoppar
tomat
Gör så här:
1.
Börja med smöret. Rör smöret
luftigt, pressa ner vitlöken och tillsätt osten. Ta upp smöret på en bit
plastfolie och forma smöret till en tjock rulle. Vira plastfolien runt rullen
och ställ in den i kylen.
2.
Salta och peppra köttet efter smak.
Dela majskolven i fyra bitar och krydda med wok hot teriyaki spice mix
alternativt chilipulver.
3.
Tänd på grillen och vakta den tills
det är dags att grilla. Om du har en kolgrill kan du börja grilla när du har fått
en fin grillbädd och kolet/briketterna har blivit gråa, det tar ca 20-30
minuter.
4.
Grilla majsbitarna tills de är
gyllenbruna har fått snygga grillränder. Lägg köttet i mitten av grillen gärna 15 cm
över grillbädden och grilla dem där i 1 minut. Placera sedan köttet lite åt
sidan och grilla ytterligare 2 minuter eller tills köttet har en
innertemperatur på 60 grader.
5.
Täck köttet med ugnsfolie för att
vila. Under tiden kan du värma upp potatiskroketterna och skära upp tomat.
6.
Servera rostbiffen med majs,
västerbottenssmör, potatiskroketter, tomat och en god dryck.
Ha en fortsatt trevlig sommar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar