Sega
fudgesnittar med lakritskolor
ca 30–35 st
Ingredienser
150 g rumsvarmt smör
¾ dl strösocker
1 dl mörkt muscovadosocker
knappt 1 dl ljus sirap
3 dl vetemjöl
½ dl kakao
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
4 st mjuka lakritskolor av typen Kicks, 80 g
150 g rumsvarmt smör
¾ dl strösocker
1 dl mörkt muscovadosocker
knappt 1 dl ljus sirap
3 dl vetemjöl
½ dl kakao
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
4 st mjuka lakritskolor av typen Kicks, 80 g
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
2.
Rör smör, strösocker och muscovadosocker till en slät
kräm i matberedare eller med elvisp.
3.
Tillsätt sirapen och blanda noga.
4.
Blanda mjöl, kakao, bikarbonat och vaniljsocker i en
separat skål. Tillsätt detta i smörsockersmeten och kör till en jämn och slät
smet.
5.
Grovhacka lakritskolorna och blanda ner dem i smeten.
6.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och forma till 4
knubbiga längder. Använd lite mjöl under utbakningen så fastnar inte degen.
7.
Lägg längderna på en bakpappersklädda plåtar, 2 på varje
plåt. Platta inte till dem de flyter ut tillräckligt under gräddningen.
8. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Skär
längderna till sneda snittar medan de är varma.
Stilla nu ditt sötsug! :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar