torsdag 16 augusti 2012

Choco müslibars

Yoghurt med müsli är en del i min standardfrukost men man kan göra så mycket annat med müsli. Jag gillar att prova nya müslisorter och göra mina egna, denna gång blev det smaken Bär & vanilj från Finax. Med den plus knapriga nötter, fröer, mörk choklad och många andra godsaker satte jag ihop detta recept på müslibars. Choco müslibars blev en extra energikick.  Förresten i september kommer jag dra igång en tävling så håll er uppdaterade. :)
Choco müslibars
16 st
Ingredienser:
1 dl rostade cashewnötter
50 g mörk choklad
2 dl müsli, med bär, gryner och flingor ex. Finax Bär & Vanilj
2 dl havregryn
1/2 dl kokos
1/2 dl sesamfrön
1/3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 g margarin eller smör
1/2 dl farinsocker
1 msk honung

Gör så här:
1.      Sätt ugnen på 175 grader.
2.      Grovhacka cashewnötter och choklad.
3.      Blanda nötterna och chokladen med müsli, havregryn, kokos, sesamfrön, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.
4.      Lägg i matfett, farinsocker och honung i en kastrull. Låt det smälta samman under omrörning på svag värme.
5.      Häll över blandningen från kastrullen och blanda ihop till en massa.
6.      Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Häll ut massan på bakpappret och tryck ut till en kompakt 20x25 cm stor kaka. Använd t.ex. en träsked till hjälp.
7.      Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
8.      Låt svalna. Skär sedan ut kakan till 16 bars och förvara dem i kylen inuti en tätt försluten burk.

Dags att väcka skålarna och slevarna. För nu är det dags att baka!

2 kommentarer:

  1. Jag är ett stort fan av bars! Dessalåter mycket goda :)

    http://bakasockerfritt.blogg.se/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt, hoppas du provar och gillar dem. :)

      Radera