torsdag 12 januari 2012

Smakliga snöbollar

Det här receptet brukar vi göra hemma runt jul och nyår varje år. Det är ofantligt gott och inte heller svårt att göra om man är snabb, köldtålig och inte har så bråttom. Receptet kommer ursprungligen ifrån Guldkorn (Norrmejeriers recept) men jag har ändrat instruktionerna till det sätt jag gör dem. Glass- och sorbetsmaken kan man variera i mängder av olika kombinationer, men min favorit är vaniljglass med mangosorbet. Om du ska göra dem till en fest kan det vara roligt att göra en lek av det hela t.ex. den som får snöbollen med hallonsorbet vinner ett pris.
Smakliga snöbollar
4 st
Ingredienser:
1/2 liter vaniljglass
1/2 liter sorbet
3 dl vispgrädde
vit choklad

Gör så här:
1.      Dela glassen i 4 delar. Ta en bit vaniljglass och forma den till en liten skål. Lägg i en kula sorbet och forma snabbt en "snöboll" med vattensköljda händer eller med plasthandskar. Sätt dem direkt på en tallrik och in i frysen. Du kan variera glass- och sorbetsmaken som du vill.
2.      Vispa upp grädden lätt och doppa de välfrysta snöbollarna i grädden. Strössla över riven vit choklad och ställ in dem i frysen direkt för att stelna.
3.      Servera dem en och en på fat eller stapla dem som en snölykta med riven vit choklad runt om.

Härligt frusna hälsningar


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar