Chipspanerad
kyckling
4 portioner
600
g kycklingfilé
2,5
dl grovt krossade dill- och gräslökschips
2,5
dl riven västerbottensost
1
ägg
rapsolja
Tillbehör:
4
portioner basmati ris
½
färsk ananas
1
mango eller 125 g frusen mango
4
physalis
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär
kyckling i ca 3-4 x3-4 cm stora bitar.
3. Smörj en lånpanna med rapsolja. Blanda riven
ost och krossade chips. Vispa upp ägget och doppa kycklingbitarna en efter en i
äggvispet. Vänd dem i ost- och chipsblandningen och klappa fast smulorna lite.
4. Lägg
kycklingbitarna i långpannan efter paneringen och baka dem i mitten av ugnen i
ca 15- 20 minuter och vänd efter halva tiden. De är klara när de inte längre är
rosa inuti vilket du kan se genom att skära i den tjockaste delen på en av
bitarna.
5. Koka
upp ris efter anvisningarna på förpackningen.
6. Skär
bort skalet på en halv ananas och skär den i kuber, ta bort ev. bitar från stocken.
Skala och skär mangon i bitar eller tina frusen mango lätt. Blanda ananas med
mango i en skål och dekorera med physalis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar