onsdag 4 januari 2012

Chipspanerad kyckling

Jag är egentligen ingen chipsfantast så efter att ha blivit less på en påse skapade jag denna middagsrätt istället. Det blev riktigt och gott och sådär underbart knaprigt. Eftersom både chips och salt innehåller en del salt tycker inte jag att man behöver tillsätta något extra salt. Jag gjorde en härlig fruktsallad som fräschade upp måltiden och gav den lite sötma.
Chipspanerad kyckling
4 portioner
Ingredienser:
600 g kycklingfilé
2,5 dl grovt krossade dill- och gräslökschips
2,5 dl riven västerbottensost
1 ägg
rapsolja
Tillbehör:
4 portioner basmati ris
½ färsk ananas
1 mango eller 125 g frusen mango
4 physalis         

Gör så här:
1.      Sätt ugnen på 200 grader.
2.      Skär kyckling i ca 3-4 x3-4 cm stora bitar.
3.       Smörj en lånpanna med rapsolja. Blanda riven ost och krossade chips. Vispa upp ägget och doppa kycklingbitarna en efter en i äggvispet. Vänd dem i ost- och chipsblandningen och klappa fast smulorna lite.
4.      Lägg kycklingbitarna i långpannan efter paneringen och baka dem i mitten av ugnen i ca 15- 20 minuter och vänd efter halva tiden. De är klara när de inte längre är rosa inuti vilket du kan se genom att skära i den tjockaste delen på en av bitarna.
5.      Koka upp ris efter anvisningarna på förpackningen.
6.      Skär bort skalet på en halv ananas och skär den i kuber, ta bort ev. bitar från stocken. Skala och skär mangon i bitar eller tina frusen mango lätt. Blanda ananas med mango i en skål och dekorera med physalis.
7.      Servera chips kycklingen med ris och fruktsallad.


Hoppas er första onsdag för året blir bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar