tisdag 3 januari 2012

Karamellpopcorn i mörk choklad

God nytt år! 2012 kommer bjuda på många goda recept och först ut blir det karamellpopcorn i mörk choklad, ett utmärkt trettondagsgodis.
Karamellpopcorn i mörk choklad
ca 20 bitar
Ingredienser:
5 dl popcorn (drygt 2 msk opoppade popcorn)
1 krm salt
1 dl strösocker
125 g mörk choklad

Gör så här:
1.      Poppa popcornen och salta lätt.
2.      Smält chokladen försiktigt i mikron eller över vattenbad.
3.      Smält sockret gyllene i en tjockbottnad kastrull. Rör inte om så mycket, men rör ut klumparna som kan bildas. Dra kastrullen från värmen och tillsätt popcornen. Blanda om så popcornen täcks så mycket det går.
4.      Häll på chokladen och rör runt så popcornen blir täcks. Lägg ut popcornen på en bakpappersklädd plåt och låt svalna.
5.      Bryt karamellpopcornen i mindre bitar och förvara dem kallt till serveringen.

God fortsättning! Fireworks



3 kommentarer:

  1. Vilket spännande recept! Enkelt och gott, ser det ut som.

    SvaraRadera
  2. Jajamen, perfekt om man vill ha ett snabbt hemmagjort godis.

    SvaraRadera
  3. Vilket bra recept!
    Kollade runt på google, hittade inte så många recept, men omständiga.
    Jag har gjort en omgång nu av ditt enkla recept, ska göra en till o ta med mig till barn o barnbarn på julafton.
    Jag saltade inte på popcornen eftersom de ska vara saltade, MEN, det behövs, så det gör jag på nästa omgång.

    SvaraRadera