tisdag 17 januari 2012

Sockerkaka med vaniljfyllning

Jag sammanfattar denna kaka med ett ord, SAGOLIK! En enkel sockerkaka som förhöjs av en vaniljfyllning som gör kakan ännu saftigare. Bakverket blir bara godare om det får stå ett dygn så smakerna går ihop ännu mer.
Sockerkaka med vaniljfyllning
ca 10 bitar
Ingredienser:
4 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl vatten, hett
Vaniljfyllning:
100 g smör
3/4 dl mjölk
2 msk vaniljsocker
Garnering:
1 msk florsocker

Gör så här:
1.      Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en rund form, 24 cm i diameter.
2.      Vispa ägg och socker pösigt.
3.      Blanda bakpulver med vetemjöl. Rör i äggsmeten och tillsätt det heta vattnet.
4.      Häll smeten i formen och grädda i mitten i ugnen i 40 minuter.
5.      Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt koka kraftigt i ca 3 minuter. Rör sedan ner vaniljsockret.
6.      Dela sockerkakan när den har kallnat och bre vaniljfyllningen på en av bottnarna. Lägg på den andra halvan och pudra florsocker på toppen.
7.      Servera kakan, men den är även minst lika god dagen efter.

Unna er nu med lite Go´ fika!





2 kommentarer:

  1. Hej!

    Håller just nu på att baka din kaka. Men bytte plats på vetemjöl och bakpulver, tyckte det lät mycket med 3 dl bakpulver ;)

    Den blir säkerligen gooooood =)

    Hälsningar
    Pirjo

    SvaraRadera
  2. Vaniljfyllning låter gott! :)

    SvaraRadera