Sockerkaka med vaniljfyllning
ca 10 bitar
Ingredienser:
3
dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1
dl vatten, hett
Vaniljfyllning:
100
g smör
3/4
dl mjölk
2
msk vaniljsocker
Garnering:
1
msk florsocker
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och
bröa en rund form, 24 cm i diameter.
2.
Vispa ägg och socker pösigt.
3.
Blanda bakpulver med vetemjöl. Rör
i äggsmeten och tillsätt det heta vattnet.
4.
Häll smeten i formen och grädda i
mitten i ugnen i 40 minuter.
5.
Smält smöret i en kastrull och
tillsätt mjölken. Låt koka kraftigt i ca 3 minuter. Rör sedan ner
vaniljsockret.
6.
Dela sockerkakan när den har
kallnat och bre vaniljfyllningen på en av bottnarna. Lägg på den andra halvan
och pudra florsocker på toppen.
7.
Servera kakan, men den är även
minst lika god dagen efter.
Unna er nu med lite Go´ fika!
Hej!
SvaraRaderaHåller just nu på att baka din kaka. Men bytte plats på vetemjöl och bakpulver, tyckte det lät mycket med 3 dl bakpulver ;)
Den blir säkerligen gooooood =)
Hälsningar
Pirjo
Vaniljfyllning låter gott! :)
SvaraRadera