Det
här är varje chokladfantasts dröm. Den härligt rinnande chokladbakelsen har
denna gång även en god hallonfyllning i sig. Chokladfondant är en lite klurig dessert,
men den imponerar. Dessutom kan du göra smeten flera dagar i förväg och bara
sätta in dem i ugnen när gästerna är redo för efterrätt. Jag rekommenderar alla
att prova Chokladfondanterna till Nyårsafton. För även om de skulle falla ihop
blir det ingen större katastrof än att du får bjuda på en slags
hallonchokladkladdkaka, vilket i mina öron också låter riktigt gott.
Chokladfondant
med hallongömma
4 st
Ingredienser:
150
g mörk choklad (70 %)
2
st ägg
2
st äggulor
½
dl strösocker
2,5
msk vetemjöl
smör
till formarna
kakao
till pudring
Hallongömma:
1
½ dl frysta hallon
1
½ msk strösocker
Tillbehör:
4
dl gammeldags vaniljglass
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 200 grader.
2.
Smörj små ugnsfasta portionsformar och pudra dem med
kakao.
3.
Mixa de frysta hallonen med strösockret till
hallongömman.
4.
Smält smör i en kastrull och dra sedan kastrullen
från värmen.
6.
Vispa ägg, äggulor och socker pösigt i en bunke.
7.
Blanda ner mjölet i äggsmeten.
8.
Vänd försiktigt ner chokladblandningen i äggsmeten.
9.
Fördela smeten i formarna.
10. Klicka ner lite
hallonkompott i mitten av varje fondant.
11. Grädda dem i
mittenav ugnen i 8-10 minuter. Testa om de är klara med en provsticka,
fondanterna ska fortfarande vara lösa i mitten men de ska kunna släppa från
kanterna. Ett gott tecken är om de börjat höja sig litegrann i mitten.
12. Vänd formarna upp och ner på de tallrikar du
ska servera dem på. Servera sedan direkt med vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar