Det här blir det sista receptet innan julens godsaker
dyker upp på bloggen. Utgångspunkten för rätten var svamparna som jag sedan
fyllde med det jag hade hemma. Resultatet blev superbt och passar som förrätt
eller smårätt till tapas eller liknande.
Gratinerad skinkfylld portabello
4 st
Ingredienser:
4 st portabellosvampar
2 msk sesamfrön
2 kvistar persilja
1 skalad vitlöksklyfta
1 krm svartpeppar
2 msk olivolja
1-2 tomater
120 g rökt skinka
50 g riven hårdost, t.ex. Grevé eller Präst
Gör
så här:
1.
Sätt ugnen på
225 grader.
2.
Rosta sesamfröna
i en torr stekpanna.
3.
Skär av
stammarna från svamparna.
4.
Mixa svampstammarna
tillsammans med sesamfrön, persilja, vitlök, svartpeppar, och olivolja.
5.
Skär tomaterna i
små bitar och strimla skinkan.
6.
Fyll svamparna
med tomat och skinka.
7.
Fördela
svampmixen ovanpå och garnera med osten.
8.
Lägg svamparna i
en ugnssäker form och gratinera dem i 15-20 minuter, tills svamparna har
mjuknat och garneringen har smält och blivit gyllene.
Räkna med succé!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar