fredag 22 november 2013

Gratinerad skinkfylld portabello


Det här blir det sista receptet innan julens godsaker dyker upp på bloggen. Utgångspunkten för rätten var svamparna som jag sedan fyllde med det jag hade hemma. Resultatet blev superbt och passar som förrätt eller smårätt till tapas eller liknande.
Gratinerad skinkfylld portabello
4 st
Ingredienser:
4 st portabellosvampar
2 msk sesamfrön
2 kvistar persilja
1 skalad vitlöksklyfta
1 krm svartpeppar
2 msk olivolja
1-2 tomater
120 g rökt skinka
50 g riven hårdost, t.ex. Grevé eller Präst

Gör så här:
1.    Sätt ugnen på 225 grader.
2.    Rosta sesamfröna i en torr stekpanna.
3.    Skär av stammarna från svamparna.
4.    Mixa svampstammarna tillsammans med sesamfrön, persilja, vitlök, svartpeppar, och olivolja.
5.    Skär tomaterna i små bitar och strimla skinkan.
6.    Fyll svamparna med tomat och skinka.
7.    Fördela svampmixen ovanpå och garnera med osten.
8.    Lägg svamparna i en ugnssäker form och gratinera dem i 15-20 minuter, tills svamparna har mjuknat och garneringen har smält och blivit gyllene.

Räkna med succé!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar