lördag 2 november 2013

Glasscoupe med cashewnötsflarn

Trots att vi går mot allt kallare tider så är det inte fel med en lika kylig efterrätt. Efter att ha blivit inspirerad av de glasscoupes jag blev bjuden på när jag satt i juryn under en deltävling på Chokladfestivalen i oktober, har jag gjort en glasscoupe på hemmaplan. Med nyheten Citronsorbet från Sia som får en fempoängare av mig och Hallon/Lakritsglassen från Sia som får en fyra i betyg är förutsättningarna goda. Lägg då till hallon, grädde och ett klassiskt flarn med moderna nötter så har du en lättgjord dessert med WOW-effekt.
 Glasscoupe med cashewnötsflarn
4 portioner glasscoupe (16 st flarn)

Ingredienser:
Cashewnötsflarn
1 dl havregryn
75 gr smält smör
3/4 dl socker
1 ½ msk flytande honung
1 ½ msk grädde
1 dl hackade, rostade och salta cashewnötter
3/4 dl vetemjöl
1/4 tsk bakpulver
Glasscoupe
250 g Sia Hallon/Lakritsglass
250 g Sia Citronsorbet
250 g frysta hallon
1 ½ dl vispgrädde
8 st cashewnötsflarn

Gör så här:
1.    Sätt ugnen på 175 grader.
2.    Blanda havregryn och smält smör i en bunke.
3.    Tillsätt socker, honung, grädde och hackade cashewnötter.
4.    Blanda mjöl och bakpulver tillsammans och rör ner i bunken.
5.    Klicka ut smeten glest på bakpappersklädda plåtar (ca 1 msk smet per flarn).
6.    Grädda mitt i ugnen, 7-8 minuter.
7.    Låt kakorna svalna på plåten.
8.    Glasscoupe: Vispa grädden och tina hallonen lätt.
9.    Använd en glasskopa och skopa glasskulor och sorbetkulor som varvas med den vispade grädde och hallonen. När du skopar glassen är det smart att spola skopan under varmt vatten mellan varje kula, då fastnar inte glassen och du får fina runda kulor.
10.  Dela ett cashewnötsflarnen på mitten och använd ett helt till varje coupe. Sätt ner ett helt flarn i varje coupe och placera halvorna på varsin sida av det hela flarnets mitt. Upprepa samma sak med de andra couperna.

Perfekt när som helst!

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tack! Gick in på din blogg och Lakritspannacotta med hallonspegel verkade väldigt gott.

      Radera