Glasscoupe med cashewnötsflarn
4 portioner glasscoupe (16 st flarn)
Ingredienser:
1 dl havregryn
75 gr smält smör
3/4 dl socker
1 ½ msk flytande honung
1 ½ msk grädde
1 dl hackade, rostade och salta cashewnötter
3/4 dl vetemjöl
1/4 tsk bakpulver
Glasscoupe
250 g Sia Hallon/Lakritsglass
250 g Sia Citronsorbet
250 g frysta hallon
1 ½ dl vispgrädde
8 st cashewnötsflarn
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 175
grader.
2.
Blanda havregryn och smält
smör i en bunke.
3.
Tillsätt socker, honung,
grädde och hackade cashewnötter.
4.
Blanda mjöl och bakpulver
tillsammans och rör ner i bunken.
5.
Klicka ut smeten glest på
bakpappersklädda plåtar (ca 1 msk smet per flarn).
6.
Grädda mitt i ugnen, 7-8
minuter.
7.
Låt kakorna svalna på plåten.
8.
Glasscoupe: Vispa
grädden och tina hallonen lätt.
9.
Använd en glasskopa
och skopa glasskulor och sorbetkulor som varvas med den vispade grädde och
hallonen. När du skopar glassen är det smart att spola skopan under varmt
vatten mellan varje kula, då fastnar inte glassen och du får fina runda kulor.
10.
Dela ett cashewnötsflarnen på mitten och
använd ett helt till varje coupe. Sätt ner ett helt flarn i varje coupe och
placera halvorna på varsin sida av det hela flarnets mitt. Upprepa samma sak
med de andra couperna.
Perfekt när som helst!
Vilka spännande flarn:)
SvaraRaderaHa det gott
Tack! Gick in på din blogg och Lakritspannacotta med hallonspegel verkade väldigt gott.
Radera