Av Norrlands guld – hjortronen, har jag skapat några otroligt goda "guldscones". Skårorna fyllde jag med hjortronsylten som kokades ihop i början av hösten. Detta är det sjätte sconesrecept som jag lagt ut på bloggen, efter drygt 2 år. Scones som alla förgyller dagen.
Scones med hjortronsylt
Ingredienser:
4 dl
vetemjöl
1 dl
havregryn
½ tsk
salt
2 tsk
bakpulver
40 g
smör, rumsvarmt
2 dl
lättfil
1 d
hjortronsylt
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 225 grader.
2.
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
3.
Skiva smöret, tillsätt i mjölblandningen
och nyp ihop till en smulig massa.
4.
Rör ner fil.
5.
Forma till 4 runda kakor. Skär en
fördjupning i form av ett kors i kakorna. Fyll fördjupningen med hjortronsylt.
6.
Grädda i mitten av ugnen i ca 13 minuter,
tills de har blivit gyllene. Servera med smör.
Guldsconesen är den perfekta uppstarten inför fotbollen mot Portugal ikväll!
Vilken bra idé att ha sylt på dem innan man gräddar dem. Tack för din kommentar på min blogg. Ha en fin fredag!
SvaraRaderaSer att ni gillar hjortronsylt. Vill ni köpa hjortronsylt som smakar som hemlagad, så är ni välkomna att beställa på.
SvaraRaderawww.larssens.se
Vänligen
Fredrik