söndag 10 november 2013

Fryst Budapestrulle

Så här till Farsdag tyckte jag det var dags att lägga ut receptet på en mycket god Budapestrulle. Denna variant är fylld med jordgubbar men går självklart att variera med andra bär, choklad och nötter. Att servera en fryst tårta är även väldigt praktiskt, den går att förbereda långt i förväg och de eventuella resterna kan man spara flera veckor i frysen.
Fryst Budapestrulle
Ingredienser:
100 g hasselnötter
6 äggvitor
3 dl strösocker
½ dl marsanpulver
2 msk kakao
Fyllning:
2 dl grädde
5 dl jordgubbar
Garnering:
30 gram mörk choklad

Gör så här:
1.    Sätt ugnen på 175 grader.
2.    Finhacka nötterna. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt lite socker i taget och vispa till en tjock smet.
3.    Vänd försiktigt ner nötter, marsanpulver och kakao.
4.    Bred ut smeten på ett 25x30 cm stort bakplåtspapper i en långpanna. Grädda kakan i ca 20 minuter i mitten av ugnen.
5.    Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper. Pensla med vatten på baksidan av kakans papper om den inte släpper. Låt kakan svalna.
6.    Noppa och skiva jordgubbarna och vispa grädden. Dra grädden över kakbottnen, lägg på jordgubbarna och rulla försiktigt ihop den från ena långsidan.
7.    Smält chokladen och ringla den över rulltårtan.
8.    Ställ in tårtan i frysen i 2-3 timmar.
9.    Skär den i bitar. Servera och njut!

Sätt guldkant på tillvaron!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar