Ta
det svenska tunnbrödet och fyll det med några av de mest självklara råvarorna
från det italienska köket. Att sedan steka rullarna i olivolja ger den perfekta
frasiga ytan. Servera gärna tunnbrödrullarna med en soppa, jag valde en
klassisk tomatsoppa. Enkelt, gott och värmande, helt underbart när den kalla
höstluften smyger sig på. Tack till Allt om mat, där jag hittade receptet. I
efterhand har jag gett det en liten omskrivning.
Italiensk
tunnbrödsrulle
8
st
8
st tunnbrödsskivor, ca 20x15 cm
250
g mozzarellaost
4
st tomater
25
g pinjenötter
2
msk olivolja
½
tsk salt
4
msk olivolja till stekning
Gör så här:
1.
Skär mozzarellan i ½ cm stora
kuber.
2.
Dela tomaterna längst ”midjan”.
Gröp ur kärnorna med en liten sked, om man lämnar kärnorna blir fyllningen för
blöt. Tärna tomaterna
3.
Grovhacka basilikan. Rosta
pinjenötterna lätt i en torr stekpanna under omrörning.
4.
Blanda mozzarella, tomater,
basilika, pijenötter, salt och hälften av oljan i en bunke.
5.
Fördela fyllningen på bröden. Vik
in kortsidorna och rulla sedan ihop bröden till en ”klämma”.
6.
Hetta upp resterande olivolja i en
stekpanna. Stek 4 rullar åt gången, någon minut på varje sida. Låt rullarna svalna.
Vira in dem i folie eller smörgåspapper.
All lycka!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar