torsdag 5 september 2013

Italiensk tunnbrödsrulle

Ta det svenska tunnbrödet och fyll det med några av de mest självklara råvarorna från det italienska köket. Att sedan steka rullarna i olivolja ger den perfekta frasiga ytan. Servera gärna tunnbrödrullarna med en soppa, jag valde en klassisk tomatsoppa. Enkelt, gott och värmande, helt underbart när den kalla höstluften smyger sig på. Tack till Allt om mat, där jag hittade receptet. I efterhand har jag gett det en liten omskrivning.
Italiensk tunnbrödsrulle
8 st
Ingredienser:
8 st tunnbrödsskivor, ca 20x15 cm
250 g mozzarellaost
4 st tomater
1 st basilika i kruka
25 g pinjenötter
2 msk olivolja
½ tsk salt
4 msk olivolja till stekning

Gör så här:
1.      Skär mozzarellan i ½ cm stora kuber.
2.      Dela tomaterna längst ”midjan”. Gröp ur kärnorna med en liten sked, om man lämnar kärnorna blir fyllningen för blöt. Tärna tomaterna
3.      Grovhacka basilikan. Rosta pinjenötterna lätt i en torr stekpanna under omrörning.
4.      Blanda mozzarella, tomater, basilika, pijenötter, salt och hälften av oljan i en bunke.
5.      Fördela fyllningen på bröden. Vik in kortsidorna och rulla sedan ihop bröden till en ”klämma”.
6.      Hetta upp resterande olivolja i en stekpanna. Stek 4 rullar åt gången, någon minut på varje sida. Låt rullarna svalna. Vira in dem i folie eller smörgåspapper.

All lycka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar