torsdag 12 september 2013

Mandelscones med rårörda lingon

Provade häromdagen att använda smaksatt filmjölk i mina scones. Filmjölken som är smaksatt med lingon är en nyhet från Arla. Det blev bra och mandlarna som jag använde var rostade med tamarisoja vilket gav en skön brytning.
Mandelscones med rårörda lingon
4 st stora scones
Ingredienser:
4 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g smör, rumsvarmt
50 g sötmandel       
2 ½ dl filmjölk med lingonsmak
Rårörda lingon:
1 ½ dl lingon
½ dl strösocker

Gör så här:
1.      Sätt ugnen på 225 grader.
2.      Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunka.
3.      Skiva smöret i mindre bitar och nyp ihop det med mjölblandningen.
4.      Hacka mandeln grovt. Tillsätt mandeln, filmjölken och arbeta snabbt samman till en deg.
5.      Dela degen i fyra bitar. Forma till 4 runda kakor, lägg dem på en bakpapperklädd plåt. Använd en bordskniv för att skära ett kryss i varje scones.
6.      Grädda dem i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
7.      Lägg lingon och socker i en skål. Rör om tills lingon har blivit lite mosiga och sockret har lösts upp.
8.      Servera sconsen med de rårörda lingonen.

Perfekt till helgbrunchen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar