lördag 20 juli 2013

Nudelkorgar med tonfisk

Recept nummer två för dagen på tema tapas/smårätter/mat i miniformet. Denna gång är det på krispiga nudelkorgar, fyllda med en spännande tonfisksallad och toppad med en het wasabikräm. Det går även utmärkt att använda lax i stället för tonfisken. Om du vill hitta fler recept på smårätter så rekommenderar jag Systrarna Eisenmans bok ”Mingelmat” där receptet efter en del omskrivningar i instruktionerna kommer från. Den boken står högst upp på min önskelista över kokböcker. Testa även det föregående receptet som jag lagt ut i dag, det är Asiatisk biffsallad igurkskålar.
Nudelkorgar med tonfisk
24 st
Tid: ca 45 minuter
Ingredienser:
150 g äggnudlar
1 tsk rapsolja
100 g färsk tonfisk t.ex. grönlistad albacor, alt. lax
½ färsk mango
1 avokado
½ röd chili, urkärnad och finhackad
1 msk finhackad mynta
Topping:
½ dl majonnäs
½-1 tsk wasabipasta
1 lime
vattenkrasse

Gör så här:
1.      Sätt ugnen på 200 grader.
2.      Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Häll bort vattnet och blanda nudlarna med oljan.
3.      Fördela nudlarna i en muffinsplåts botten, stabila muffinsformar eller små korgar. Grädda i 15-20 minuter eller tills de nudlarna är gyllenbruna. Låt svalna. Nudelkorgarna kan göras dagen innan och förvaras i en tättslutande burk.
4.      Skär fisken i små tärningar. Skal och kärna ur mangon, skär ut fruktköttet till små tärningar. Ta bort avokadons kärna och gröp ur fruktköttet. Blanda mangon och avokadon med chili och mynta.
5.      Rör ihop majonnäsen med wasabipastan.
6.      Lägg tonfiskblandningen i korgarna, pressa limesaft över och toppa med en klick wasabidressing. Garnera med vattenkrasse.

Ha en fortsatt härlig högsommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar