Recept nummer två för dagen på tema
tapas/smårätter/mat i miniformet. Denna gång är det på krispiga nudelkorgar, fyllda med en spännande tonfisksallad och toppad med en het wasabikräm. Det går
även utmärkt att använda lax i stället för tonfisken. Om du vill hitta fler
recept på smårätter så rekommenderar jag Systrarna Eisenmans bok ”Mingelmat”
där receptet efter en del omskrivningar i instruktionerna kommer från. Den
boken står högst upp på min önskelista över kokböcker. Testa även det
föregående receptet som jag lagt ut i dag, det är Asiatisk biffsallad igurkskålar.
Nudelkorgar med tonfisk
24 st
Tid: ca 45 minuter
150
g äggnudlar
1
tsk rapsolja
½
färsk mango
1
avokado
½
röd chili, urkärnad och finhackad
1
msk finhackad mynta
Topping:
½
dl majonnäs
½-1
tsk wasabipasta
1
lime
vattenkrasse
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 200 grader.
2.
Koka nudlarna enligt förpackningens
anvisningar. Häll bort vattnet och blanda nudlarna med oljan.
3.
Fördela nudlarna i en muffinsplåts
botten, stabila muffinsformar eller små korgar. Grädda i 15-20 minuter eller
tills de nudlarna är gyllenbruna. Låt svalna. Nudelkorgarna kan göras dagen
innan och förvaras i en tättslutande burk.
4.
Skär fisken i små tärningar. Skal
och kärna ur mangon, skär ut fruktköttet till små tärningar. Ta bort avokadons
kärna och gröp ur fruktköttet. Blanda mangon och avokadon med chili och mynta.
5.
Rör ihop majonnäsen med
wasabipastan.
6.
Lägg tonfiskblandningen i korgarna,
pressa limesaft över och toppa med en klick wasabidressing. Garnera med
vattenkrasse.
Ha en fortsatt härlig högsommar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar